Waarom Dolfijnen Vrij?

Deel pagina:

Dolfijnen zijn intelligente en voelende wezens. In het wild is een dolfijn deel van een hechte (familie)groep. Eén dolfijn kan hierbij interactie hebben met honderden andere dolfijnen. De dieren kunnen tot wel 200 meter diep duiken en leggen gemiddeld zo'n 70 kilometer per dag af. Als we dat vergelijken met de grootte van het bassin van het Boudewijn Seapark zien we dat dit slechts 850 m2 groot is en maar 6 meter diep. Op deze oppervlakte leven 8 dolfijnen samen die, grotendeels, op onnatuurlijke wijze samengebracht zijn.

Dieren die gewoon zijn om kilometers op een dag af te leggen in de ruime oceaan, zitten hier samen in een badkuip. Dolfijnen in dolfinaria hebben zelfs in de grootste faciliteiten ter wereld slechts een fractie (minder dan 0,000001%) van hun natuurlijke leefruimte. 

Dolfijnen Vrij

Het gedrag van een dolfijn in een dolfinarium is anders dan een dolfijn die in vrijheid leeft. Als we het natuurlijk gedrag van dolfijnen willen bestuderen, kijken we naar onderzoek en naar documentaires. Wanneer we entertainment willen, zijn er bijvoorbeeld altijd pretparken zonder dieren, films, 3D-shows of circussen zonder dieren.

Onze eis is duidelijk: een einde aan dolfinaria!

Download hier het rapport over dolfijnen in gevangenschap:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram