Actie voor de sluiting van het dolfinarium

30-03-2022
Deel pagina:

Afgelopen zondag stond Bite Back bij het dolfinarium in Brugge. Nog geen twee weken na de actie in Brussel, waar we een onderhoud hadden met het kabinet van Ben Weyts, hielden we met een groep activisten halt aan de poorten van het Boudewijn Seapark.

Voor de zevende keer op rij sinds het voorzichtige einde van de coronapandemie, tekenden we present op de laatste zondag van de maand. Met een vijftiental activisten deelden we flyers uit en toonden we banners & pancartes met slogans. Met deze acties hopen we enerzijds aan de buitenwereld (minister Weyts en het dolfinarium incluis) te laten zien dat we het – nog steeds – niet eens zijn met de huidige gang van zaken. Daarnaast hopen we de bezoekers van de dolfijnenshow te informeren en hen in het beste geval nooit meer te laten terugkeren.

Het was een geslaagde actie. Eerst en vooral waren de auto’s die binnenreden voor een bezoek aan de show, op enkele handen te tellen. Bovendien konden we heel wat flyers uitdelen en hoorden we achteraf van enkele bezoekers dat ze nooit meer zouden terugkeren, na de deprimerende plek van binnenuit gezien te hebben.

Waarom ‘Dolfijnen Vrij’?

Bite Back vindt dat dieren niet gebruikt mogen worden als entertainment. Hoewel we in Vlaanderen al jaren een verbod hebben op het gebruiken van wilde dieren in circussen, is het nog steeds toegelaten dolfijnen te houden en ze trucjes te laten opvoeren tijdens shows. Dit terwijl het wetenschappelijk bewezen is dat de dieren lijden in krappe bassins, en de argumenten voor het houden van deze dieren in gevangenschap (research, soortbehoud, educatie) allesbehalve gerechtvaardigd zijn. Meer over onze visie kan je lezen in het rapport Dolfijnen Vrij.

Doe je mee?

Schaar je je achter de beweging? Bezoek onze nieuwe website, specifiek gericht op onze campagne Dolfijnen Vrij, en help op een manier die jou uitkomt: lees het rapport, werk mee aan de campagne of kom mee naar één van onze acties. En bovenal: bezoek geen dolfinaria, en spread the word!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram